Loading...
Over Ons 2017-12-14T13:43:41+00:00

ONZE HISTORIE

VAN DEN ENGH NAAR DENGH.

Waar nu Dengh staat, hadden een millennium of twee geleden de Romeinen hun tenten al opgeslagen. Flink wat later, in de dertiende eeuw, was hier een bijzonder kasteel opgetrokken: Kasteel Den Engh. Vergeleken met hoe de gemiddelde Utrechter het toen moest rooien, was het hier voor de kasteelbewoners goed toeven. Veilig door de omgrachte woontoren en de voorburcht en lekker zelfvoorzienend door de bijbehorende boerderijen.

Vanaf 1536 mocht Den Engh zich ridderhofstad noemen. Geroemd om z’n mooie lanen en watergangen en een prachtig park (een vroege voorloper van Màximapark). Totdat in de 18e eeuw het verval toesloeg. Met als historisch dieptepunt de sloop van het kasteel in 1868. De bakstenen (zo’n 50.000!) werden verkocht en dat was dat! Alleen een boerderij uit de 17e en een koetshuis uit de 18e eeuw resten nog als de laatste stille getuigen van het kasteel.

Inmiddels zijn we eeuwen verder en is het oude ridderhofstaddomein Den Engh nieuw leven in geblazen met een bestemming van alle tijden: de ultieme uitspanning. Waar je uitrust, aansterkt en geniet van het moment. Onder een nieuwe naam die de geest van lang vervlogen tijden helemaal vertaalt naar nu: Dengh.

VERSE INGREDIENTEN ZIJN ONS HANDELSMERK

HET MALSTE VLEES EN DE VERSTE GROENTEN & FRUIT.

Bij Dengh bereiden wij alles vers en komt niets uit een potje. Onze filosofie staat dicht bij de natuur. Dit merkt u niet alleen aan onze locatie maar ook aan onze gerechten. Of u nu wilt genieten van een overheerlijk stuk vlees of een frisse salade, u proeft dat onze producten dagvers zijn. Kom eens langs en neem een kijkje in onze open keuken!

DOEN BIJ DENGH

Bij Dengh heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze vele mooie ruimtes. Of u nu komt genieten in ons restaurant of uw bruiloft of feest komt vieren. Voor feesten kunt u gebruik maken van ons koetshuis en de kasteelieland. Voor een zakelijk arrangement kunt u gebruik maken van onze boerderijzaal en ons koetshuis.