Waar de tijd van je afglijdt

Ooit tijdloosheid ervaren? Dengh biedt je de kans. Lekker eten en drinken zonder tikkende klokken. Dengh wil je laten ontsnappen aan de drukte van alledag, laten bijkomen, opladen en genieten. Dengh is de ultieme uitspanning voor ouders en kids, stellen, vrienden, mensen met zaken en feestvierders. Dengh is geluk. Dengh is vrijheid. Mooi is dat.

Wat was er eigenlijk vóór Dengh?

Waar nu Dengh staat, hadden een millennium of twee geleden de Romeinen hun tenten al opgeslagen. Flink wat later, in de dertiende eeuw, was hier een bijzonder kasteel opgetrokken: Kasteel Den Engh. Vergeleken met hoe de gemiddelde Utrechter het toen moest rooien, was het hier voor de kasteelbewoners goed toeven. Veilig door de omgrachte woontoren en de voorburcht en lekker zelfvoorzienend door de bijbehorende boerderijen.

Vanaf 1536 mocht Den Engh zich ridderhofstad noemen. Geroemd om z’n mooie lanen en watergangen en een prachtig park (een vroege voorloper van Màximapark). Totdat in de 18e eeuw het verval toesloeg. Met als historisch dieptepunt de sloop van het kasteel in 1868. De bakstenen (zo’n 50.000!) werden verkocht en dat was dat! Alleen een boerderij uit de 17e en een koetshuis uit de 18e eeuw resten nog als de laatste stille getuigen van het kasteel.

Inmiddels zijn we eeuwen verder en is het oude ridderhofstaddomein Den Engh nieuw leven in geblazen met een bestemming van alle tijden: de ultieme uitspanning. Waar je uitrust, aansterkt en geniet van het moment. Onder een nieuwe naam die de geest van lang vervlogen tijden helemaal vertaalt naar nu: Dengh.