RESERVEREN
Klik op de knop rechts boven om te reserveren

Reserveren

Over ons

HET OUDE DEN ENGH OMGETOVERD TOT DE ULTIEME UITSPANNING VOOR VRIENDEN, FAMILIE, COLLEGA’S EN GELIEFDEN!

Onze Historie

VAN DEN ENGH NAAR DENGH.

Waar nu Dengh staat, hadden een millennium of twee geleden de Romeinen hun tenten al opgeslagen. Flink wat later in de dertiende eeuw, was hier een bijzonder kasteel opgetrokken: Kasteel Den Engh. Vergeleken met hoe de gemiddelde Utrechter het toen moest rooien, was het hier voor kasteelbewoners goed toeven. Veilig door de omgrachte woontoren en de voorburcht, en lekker zelfvoorzienend door de bijbehorende boerderijen. 

Vanaf 1536 mocht Den Engh zich ridderhofstad noemen. Geroemd om z’n mooie lanen en watergangen, en een prachtig park (een vroege voorloper van Máximapark). Totdat in de 18e eeuw het verval toesloeg. Met als historisch dieptepunt de sloop van het kasteel; in 1868. De bakstenen (zo’n 50.000!) werden verkocht en dat was dat! Alleen een boerderij uit de 17e en een koetshuis uit de 18e eeuw resten nog als de laatste stille getuigen van het kasteel.

Inmiddels zijn we eeuwen verder en is het oude ridderhofstaddomein Den Engh nieuw leven in geblazen met een bestemming van alle tijden: de ultieme uitspanning. Waar je uitrust, aansterkt en geniet van het moment. Onder een nieuwe naam die de geest van lang vervlogen tijden helemaal vertaalt naar nu: Dengh.

Het restaurant team

Ons restaurant team bestaat uit enthousiaste, ervaren en jonge krachten. Het is een bond gezelschap die allemaal achter de filosofie van Dengh staan… gastvrijheid! Iedere nieuwe medewerker wordt uitgebreid en zorgvuldig ingewerkt. Dit alles om er voor te zorgen dat het de gast aan niets ontbreekt.

Maar ook wij zijn mensen en maken fouten. Maar fouten zijn er om van te leren! Help jij ons daarbij? Wij waarderen feedback enorm. Het liefst op het moment zelf zodat we er direct iets aan kunnen doen. Lukt het niet… neem dan contact met ons op via welkom@dengh.nl. Alvast bedankt!

Het keukenteam

Maakt elke dag weer de lekkerste gerechten

Bij Dengh staat ons keukenteam altijd voor je klaar! Onder de bezielende leiding van onze Chef Ramon maken ze iedere dag weer de heerlijkste gerechten. Iedere 3 maanden wordt er een fantastische nieuwe menukaart samengesteld met gerechten die passen bij het seizoen. Voor feesten, private diners en bruiloften denken ze graag mee om een speciaal op maat gemaakt menu samen te stellen.